ატმის მურაბა
ატმის მურაბა
ინგრედიენტები:
- 1 კილოგრამი ატამი (დაჭრილი),
- 1 კილოგრამი შაქარი,
- 1 ჩაის ჭიქა წყალი.
მომზადება:
- სათალი ატამი გავფცქვნათ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
- დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი.
- ქვაბში ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა წყალი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ნელნელა დაუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.
- სიროფი გავაცივოთ და ჩავყაროთ ცივი წყლიდან ამოღებული ატმის ნაჭრები.
- დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 30 წუთის განმავლობაში.
- გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაჩეროთ მეორე დღემდე.
- მეორე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ სანამ მზად არ იქნება.
- მომზადებული მურაბა ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
- მურაბა შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
- გემრიელათ მიირთვით.