შაბათი , იანვარი 20 2018
Home >> კულინარია >> დესერტი >> ატმის ჯემი

ატმის ჯემი

ატმის ჯემიPrep time: 10 minsCook time: 5 hrs 0 minTotal time: 5 hrs 10 minsატმის ჯემი

4.78
9
    Ingredients

  • 1 კილოგრამი ატამი (დაჭრილი)
  • 4 ჩაის ჭიქა შაქარი
  • 0.5 ჩაის ჭიქა წყალი
    Directions

  1. კანმოცილებული და კურკაგამოცლილი ატამი დავჭრათ ერთნაირი სიდიდის ნაჭრებად.
  2. მოვათავსოთ ქვაბში, მოვაყაროთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი, დავახუროთ სახურავი და გავაჩეროთ 3-4 საათი.
  3. დავდგათ ცეცხლზე, როცა ადუღდებას დაიწყებს, დავასხათ 0.5 ჩაის ჭიქა წყალი.
  4. დაუმატოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი, დავახუროთ თავსახური და ვხარშოთ ვიდრე მზად არ იქნება.
  5. მომზადებული ჯემი ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
  6. ჯემი შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
  7. გემრიელათ მიირთვით.

Yield1 ცალი 800 მლ ქილა.

Serving size: 5.
Calories per serving: 400 კკალ.
Fat per serving: 0.5 გრამი.

მსგავსი სიახლე

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

ერთი ჭიქა წყალი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი და 100 გრამი კარაქი ან მარგარინი გავადნოთ მაღალ ცეცხლზე სანამ ცხიმი არ გადნება ბოლომდე

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE