დესერტი, ნამცხვრები

ალუბლის პეროგი, ფაფუკი ნამცხვრის რეცეპტი.

ალუბლის პეროგი, ფაფუკი ნამცხვრის რეცეპტი.

ალუბლის პეროგი.

სირთულე

მარტივი

დრო

60 წუთი

ულუფა

8

კალორია

450 კკალ.

ინგრედიენტები:

  • 250 გრამი ალუბალი,
  • 100 გრამი კარაქი,
  • 3 ცალი კვერცხი,
  • 200 გრამი ფქვილი,
  • 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი,
  • შაქრის პუდრა.

მომზადება:

  1. ალუბალი გავრეცხოთ და გამოვაცალოთ კურკები.
  2. დარბილებული კარაქი შეაზავეთ შაქართან
  3. ამ მასას დაამატეთ კვერცხი სათითაოდ კარგად რომ შეზავდეს
  4. დავუმატოთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და კარგად შევაზავოთ.
  5. გაფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ფორმაში(ამ რეცეპტის შემთხვევაში დიამეტრი 24 სმ.)
  6. შიგნით მოვათავსოთ ცომი და ზედ ალუბლები.
  7. ალუბლები თითის დაჭერით ჩავიყვანოთ ცომში ისე რომ თითქმის დაიფაროს
  8. გამოვაცხოთ 180 °С-ზე , 35-40 წუთის განმავლობაში.
  9. შეაციეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა გემოვნებით.
  10. გემრიელად მიირთვით.

ალუბლის პეროგი, ფაფუკი ნამცხვრის რეცეპტი.

Related Posts