ბადრიჯანი და ყაბაყი ყველით
უგემრიელესი ბადრიჯანი და ყაბაყი ყველით
ინგრედიენტები:
- 500 გრამი თხლად დაჭრილი ყაბაყი
- 500 გრამი თხლად დაჭრილი ბადრიჯანი
- 1.5 ჭიქა პომიდვრის საწებელი
- 1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა
- 200 მლ ზეითუნის ზეთი
მომზადება:
- საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ ტაფა და დაასხით ზეთი.
- ბადრიჯანი და ყაბაყი მრგვალ თხელ ნაჭრებად დაჭერით.
- შეწვით თითეულ მხარეს დარბილებამდე და ოდნავ გადაბრაწვამდე.
- გადაიტანეთ თეფშზე.
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი საშუალოზე ტემპერატურაზე.
- ცეცხლგამძლე ჭურჭელში გადაიტანეთ და გაშალეთ ბადრიჯნის, ყაბაყის, საწებლის და ყველის მესამედი ნაწილი.
- გავიმეოროთ მსგავსად შემდეგი 2 ფენა.
- გავაჩეროთ ღუმელში 5 წუთის განმავლობაში ყველის დადნობამდე და მსუბუქად დაბრაწვამდე.
- გემრიელად მიირთვით.